dinsdag 6 oktober 2015

Rara dat ben ik
Rara woont samen met haar moeder Pietsie en haar vader Kreukel in een oude school. ‘Als je dag en nacht naar school gaat,’ zegt de meester, ‘dan mag ik wel wat van je verwachten.’ Pietsie is hoedenmaakster en geeft tekenlessen. Kreukel werkt in de milieustraat. Samen met haar vriendje Hicham beleeft Rara een spannend avontuur, wanneer een man zijn hond zomaar ineens achterlaat in het park. Vanaf die dag woont en slaapt hond Bas in het keukenkastje van de Oude School, wordt Rara verliefd en speuren ze naar de man die Bas heeft achtergelaten. Krijgen ze de dader te pakken en waarom komt de burgemeester naar de Oude School? Je leest het allemaal in ‘Rara dat ben ik’.

Ik ben geboren in 1951. Schreef  voor diverse kranten en tijdschriften. Publiceerde enkele kinderboeken ‘Als je van de trap afvalt’, ‘Een oma met een helm’, en ‘Voor de kat z’n viool’, romans ‘De Mobilisatiekoffer’ en ‘Mooie Woorden’, een essay ‘Karakters’ en een biografie over ‘Ds. C.E. van Koetsveld (uitgeverij Deboektant). Sinds dertig jaar directeur van uitgeverij Deboektant Klaaswaal, met als specialisatie topografische en historische uitgaven. ‘Rara dat ben ik’ is het eerste kinderboek dat ik in een collegiale samenwerking bij Boekscout uitgeef.


Journaliste en directeur van uitgeverij Deboektant Klaaswaal Marja Visscher (1951), studeerde literatuurwetenschap en schreef voor diverse kranten en tijdschriften. Daarnaast publiceerde zij enkele kinderboeken, romans, essay en een biografie. Voor haar nieuwste kinderboek ‘Rara dat ben ik’ koos zij in goede collegiale samenwerking voor uitgeverij Boekscout.Recensie:

Wat een leuk verhaal! Het is bijna als een kinderfilm: kinderen vinden het leuk om te zien omdat ze naar leuke figuren kunnen kijken, maar er zit ook veel subtiele humor verstopt voor volwassenen. Zo ook in dit verhaal. Bijvoorbeeld het feit dat Rara graag een hond wil hebben en de onduidelijkheid over de rekensom, is iets wat herkenbaar is voor kinderen en wat ze erg grappig vinden. Maar er zijn ook situaties, bijvoorbeeld in de gezinssamenstelling van Rara, waarvan de humor misschien aan kinderen voorbij gaat, maar die door volwassenen wel opgemerkt worden.

Rara dat ben ik ISBN 978-94-6202-468-3  - Verkoopprijs 15,95 euro - Kijk voor bestellen en meer informatie op de website van uitgeverij Deboektant Klaaswaal: www.deboektant.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten