vrijdag 9 oktober 2015

Mooie Woorden, Roman


Een regenachtige nacht. Twee mensen ontmoeten elkaar en brengen de nacht samen door. Zij vertelt, hij luistert. Wanneer het ochtend wordt, gloort er plotseling iets in haar, alsof er een donker gordijn wordt opengetrokken. Voor hem ontwikkelt zich op dat moment een drama. Haar woorden dreunen na in zijn hersenen, waarbij een ondubbelzinnig bericht uit een diep verborgen verleden hem angst inboezemt.

Voor de roman Mooie Woorden werd door de auteur voornamelijk gebruik gemaakt van veel autobiografisch materiaal. Geboren in Rotterdam en opgegroeid in de één van de buitenwijken, grenzend aan de polder die langzaam wordt volgebouwd, ontwikkelt zich het verhaal van een kind dat in een gezin van vijf kinderen opgroeit en een hartstochtelijk verlangen koestert om alleen te zijn in de natuur. Een kunstenaar tevens biologie docent, wiens huis nog net in de polder staat, toont begrip voor dit verlangen. Het verhaal kent een afwisseling van flash backs en heden, waardoor het verhaal een mooie vertelling wordt, die heden en verleden uiteindelijk bij elkaar brengt.

ISBN 90-5534-049-9 - Roman - titel: Mooie Woorden - uitgegeven door: Uitgeverij Deboektant Klaaswaal - prijs 14,95 euro - Te bestellen bij Uitgeverij Deboektant - www.deboektant.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten